Wednesday, September 30, 2009

Yusmadi Ketua AMK Penang Buat Lawak Pak Man Telo!Democratic Action Party

Pemuda Sosialis DAP (DAPSY) Pulau Pinang hari ini membidas Ketua Pemuda Parti Keadilan Rakyat (PKR) Pulau Pinang, Mohd. Yusmadi Mohd. Yusuff yang mencadangkan agar jawatan Ketua Menteri Pulau Pinang disandang secara giliran antara tiga parti yang kini menguasai negeri itu."Ini merupakan satu formula berbaur perkauman ciptaan Mohd. Yusmadi sendiri yang asyik gilakan kuasa sahaja," kata Setiausaha DAPSY Pulau Pinang, Ng Wei Aik dalam satu kenyataan hari ini.


Beliau mengulas cadangan Mohd. Yusmadi supaya jawatan Ketua Menteri Pulau Pinang digilirkan berdasarkan formula baru yang memberi peluang kepada semua kaum untuk menjadi pemimpin.Mohd. Yusmadi, yang juga Ahli Parlimen Balik Pulau dilaporkan berkata, formula politik baru itu bagi menggantikan formula Barisan Nasional yang memberi jawatan Ketua Menteri hanya kepada kaum Cina dan Timbalan Ketua Menteri kepada wakili Melayu.Wei Aik berkata, tiada formula baru yang telah dipersetujui oleh pakatan DAP, Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Pas yang kini memerintah Pulau Pinang berhubung sistem penggiliran itu.


Beliau berkata, buat masa ini, DAPSY berpendirian bahawa belum sampai masa dan tidak perlu jawatan Ketua Menteri itu digilirkan. Katanya, DAPSY mempertahankan jawatan Ketua Menteri supaya tidak digilirkan atas alasan bahawa sebarang pelantikan untuk jawatan itu mestilah diputuskan oleh parti yang menguasai majoriti kerusi Dewan Undangan Negeri dan bukan atas alasan kaum Cina adalah majoriti di negeri itu."Saya ingin tegaskan bahawa formula baru yang sedang dilaksanakan oleh Kerajaan Negeri Pulau Pinang adalah memberi layanan adil serta bantuan saksama kepada semua rakyat tanpa mengambil kira perbezaan kaum, agama, jantina dan latar belakang politik. "Ini jauh lebih adil serta disambut baik oleh rakyat jelata daripada formula ciptaan Mohd. Yusmadi itu," kata Wei Aik yang juga Setiausaha Politik kepada Ketua Menteri.
Aduhai Yusmadi, awat hang buat lawak, harap jadi lawyer tapi akai pendek, cadangan hang nak gilir ketua menteri ibarat anjing menyalak pada bukit, cubaan nak jadi hero kononnya nakkan melayu dapat jawatan ketua menteri pulau pinang ,lim guan eng mati hidup balik pun takkan bagi jawatan tu.

Apa? ingat Puak DAP & Cina bodoh sangatkah nak bagi undi pada melayu untuk jadi ketua menteri, zaman BN & Paklah pun tak boleh pegang,inikan pakatan haprak sosialis pulau pinang,mimpi basah Yusmadi terbantut akibat di tempeleng oleh DAPSY hingga dituduh rasis. haha.kan Pisau dah kata,orang melayu kalau tuntut hak atau mintak lebih sikit dituduh rasis.

Kenapa melayu tak sedaq lagi, melayu kena bersatu di Pulau Pinang,nak harapkan kerusi DUN yang ada pun belum tentu dapat kerusi Ketua Menteri.

Toksah mimpilah,pengadai melayu Pakatan Haram Pulau Pinang gadailah selagi yang boleh,kalau rasa tak cukup tangan mintak bantuan Anwar Berahi,dia boleh tolong jual apa yang patut.

Yusmadi dah kena tuduh rasis, anda bila lagi?

sumber : pisau.net

No comments:

Post a Comment