Saturday, September 26, 2009

Bagan Pinang :Siapa Mata-mata PAS dalam kem tentera ??


PAS mempunyai penyokong-penyokong di kem tentera dan balai polis yang akan bertindak sebagai "mata-mata" parti itu untuk memantau kempen-kempen BN ketika pilihan raya kecil DUN Bagan Pinang.

Ketua Penerangan Pemuda PAS berkata individu-individu berkenaan termasuk pegawai tentera dan polis yang berdaftar sebagai pengundi di kawasan berkenaan.

"Mereka adalah sumber maklumat kita untuk pastikan BN tidak menjalankan kempen dalam kem," kata Suhaizan Kaiat ketika dihubungi Malaysiakini lewat petang ini.

Beliau diminta mengulas dakwaan di sebuah blog bahawa PAS melalui beberapa pegawai tentera telah menjalankan kempen di dalam kem dan, oleh itu, tidak perlu lagi memohon kebenaran untuk berbuat demikian seperti desakan Pemuda PAS minggu lalu.

"Berdasarkan maklumat yang kami terima, pihak PKR telah bantu PAS dengan menyediakan satu sistem di mana kepala-kepala tertentu sudah ditugaskan menjaga 10 biji rumah.

"Kepalanya seorang kapten (bakal) bersara yang hanya tinggal beberapa bulan lagi. Sebelum ini kami sudah dedahkan sebelum ini, seorang kapten bersara bernama Izani yang menguruskan kantin," blog The Unspinners dipetik.

"Nama kapten bersara itu kami tahu. Kami beritahu satu saja... bermula dengan R."

Blog pro-BN ini mengulas laporan Malaysiakini PAS serius mahu tembusi kem askar selepas Suhaizan menyerahkan memorandum kepada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) bagi menuntut peluang berkempen di kem.

Pilihan raya kecil itu bermula 3 Oktober ini dan lapan hari diperuntukkan untuk tempoh berkempen sebelum pengundian pada 11 Oktober.

Diminta mengulas dakwaan blog ini, Suhaizan berkata: "Siapa mereka itu, kita tidak boleh beritahu, nanti mereka akan kena tindakan pula."

Mata-mata PAS itu, tambahnya, sentiasa memberikan maklumat berkaitan kempen BN untuk memastikan pilihan raya itu berjalan dengan adil.

"Kita tidak mahu nanti ada menteri-menteri atau pemimpin-pemimpin BN yang berselindung di sebalik majlis-majlis formal anjuran kementerian untuk berkempen," jelas Suhaizan lagi.

"Maksudnya kalau kita (PAS) tidak boleh berkempen dalam kem, BN tidak boleh juga. Kalau BN boleh, kita pun mesti boleh."klik di sini selanjutnya

Komen

Tak sangka Malaysiakini cukup respon dan aware betul posting-posting daripada blog Pro BN mengenai isu kempen oleh PAS dalam kem tentera. Kita ulas daripada berita Malaysiakini dan mereka pulak ulas balik berita daripada blog kita..

Kita sedia maklum Malaysiakini memang media PR No 1 dan mereka ini kalau boleh siarkan berita2 yang kebanyakkanya dari PR dan terkini PRK Bagan Pinang.
Wahai Suhaizan ,tak payah anda dok selindung lagi ,tembelang sudah pecah pun .Kalu hang ada mata-mata dalam kem ,blogger pun ada spy lagi untuk salur info . haha . Kalau tak betul sumber dari blog PRO BN itu ,tak mungkin Malaysiakini akan publish isu ini .

No comments:

Post a Comment