Tuesday, September 8, 2009

Nizar DAP!! : PAS ajak-ajak ayam saja pelawa Adun BN masuk PR di PP

Pas pelawa ADUN BN bermasalah sertai PR

SHAH ALAM - Pas semalam mempelawa s:ecara terbuka mana-mana :Ahli Dewan Undangan Negeri (DUN) Barisan Nasional (BN) khususnya di Pulau Pinang yang bermasalah untuk menyertai perjuangan dalam Pakatan Rakyat (PR).

Ahli Jawatan K:uasa (AJK) Pas Pusat, Dr Mujahid Yusof Rawa berkata, krisis yang melanda BN di negeri tersebut adalah petanda yang jelas bahawa berlakunya keretakan dalaman.

“Kita maklum pergolakan yang melibatkan ADUN dan ketua bahagian sudah menjadi perkara biasa dalam BN, tetapi apa yang jelas keretakan itu semakin ketara apabila wakil rakyat itu sendiri sudah mengeluarkan kenyataan kepada media,” katanya yang juga Timbalan Pesuruhjaya Pas Pulau Pinang, semalam.

Beliau berkata demikian ketika mengulas pendedahan :Sinar Harian: yang melaporkan terdapat seorang ADUN BN dari Pulau Pinang yang mengugut untuk meletak jawatan kerana kecewa dan tidak berpuas hati dengan layanan yang diterima oleh parti tersebut.

Laporan tersebut menyatakan jika tiada perubahan berlaku, ADUN tersebut akan meletakkan jawatan selepas Hari Raya Aidilfitri ini dan digantikan dengan wakil rakyat baru yang sealiran dengan pihak terbabit.

Mengulas lanjut, Mujahid berkata, jika krisis wakil rakyat tersebut tidak dapat diselesaik:an dalam masa terdekat, pilihan yang ada untuk ADUN tersebut adalah menyertai pakatan pembangkang.

“Kita nyatakan, Pas dan rakan komponen bersedia menerima ADUN ini jika beliau sudah tidak sehaluan dengan BN, bagaimanapun perpindahan tersebut mesti:lah ikhlas tanpa melibatkan unsur-unsur negatif,” katanya.

Ulasan

Posting saya yang lepas telah iaitu kemelut Adun BN yang bermasalah itu akan diselesaikan dalam masa terdekat ini . Malah ia sendiri dikatakan oleh Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Pulau Pinang, Datuk Zainal Abidin Osman yakin masalah membabitkan seorang Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) negeri itu daripada Barisan Nasional (BN) yang mengugut mengosongkan kerusi jika beberapa isu tidak dapat ditangani segera oleh pimpinan parti, akan dapat diselesaikan dalam masa terdekat.

Kepada Mujahid , jangan terlalu opportunist sangat , hang harus ingat Selangor kini sudah haru biru dan bakal tumbang tak lama lagi ,hang dok mimpi di siang hari lagi ke nak ambil Adun BN PP ??? Di Terengganu pun ,PKR mimpi juga nak ambil Adun BN ,tetapi senyap macam tu saja lepas TPM pergi sendiri Terengganu selesaikan masalah itu .

No comments:

Post a Comment