Monday, February 22, 2010

Suara Keadilan pembohong !! Bukan 500 orang tetapi sebenarnya 50,000 !!

Ramainya umattt.... penuh jalan tuuu...

Patutlah Umno lari punnn... Garang2 muka semua yg dok demo tuu...

Polis dok tengah belasah rakyat yg berdemo tuu.... zalim sungguh !

Uiiiii......., Wakil dari Ostolia pun adaaaa....

6 ribu FRU yang bertugas mengawal keadaan. Abang trafik tu letih jaga jalan yg jem giler..

Belasan ribu anggota FRU yang siap sedia untuk menggempur...Petang tadi 500 penyokong Pakatan Rakyat terpaksa berdepan dengan puluhan anggota polis dan FRU di perkarangan Sekolah Kebangsaan Bukit Indera Muda, Permatang Pauh kerana membantah penggunaan dewan sekolah untuk tujuan Program Bulan Kebajikan Umno Juara Rakyat.

Desakan kuat daripada Pakatan Rakyat menyebabkan Umno akhirnya akur dan terpaksa membatalkan program tersebut apabila penyokong melaungkan 'Umno bukan juara rakyat, Umno juara penipu".

Wartawan Suara Keadilan Qayum Rahman yang berada di lokasi kejadian melaporkan Pakatan Rakyat telah membuat laporan polis terhadap acara tersebut semalam tetapi Umno tidak menghiraukannya dan meneruskan program mereka.


Pembohong sungguh wartawan suara keldaian nih. Mana ada 500 orang pi gempur Umno juara rakyat di Sek Keb Bukit Indera Muda tu. Yang datang kelmarin tu sebenarnya mencecah 50'000 orang.

Trak FRU saja pun dah dekat dua tiga puluh biji. Polis dan FRU pulak dok ada dekat 13 ribu orang kawal pendemo depan sekolah tu.

Ishh..., tak ada etika kewartawanan sungguh la wartawan suara keldaian ni. Macam mana rakyat diluar kawasan nak dapat gambaran sebenar kejadian kalau dok malu-malu nak tulis jumlah sebenar yang hadir di demo tu.

Suara Keldaian ni tak adil sungguh didalam membuat liputan. Bukan senang masyarakat nak tahu betapa hebatnya perjuangan berpuluh ribu pendemo di depan sekolah tu hinggakan memaksa Umno membatalkan program Juara Rakyat mereka.

Bukan senang nak buat Umno lari tau. Nik Aziz pun tak boleh buat macam tu. Hanya atas didikan Khalifah Syeikh Lim saja yang membolehkan pengikutnya mencapai taraf gampang macam tu.

50'000 yang hadir berdemo didepan pintu gerbang sekolah tu adalah dikira berjihad jika mengikut maksud terjemahan surah aura, ayat ke 12 kitab Walharamu Walhalalku ajaran hamPAS.

Tambah pulak mereka telah berjaya mengusir Umno keluar dan membatalkan program di Permatang Pauh. Maka mereka berhak mendapat kepujian tertinggi daripada Khalifah agung Pas di P.Pinang iaitu Syeikh Lim Al kafirooonnn.

Wartawan Suara Keldaian juga lupa nak siarkan tentang puluhan ribu yang cedera parah akibat terbakar dek panas matahari. Yang terselamat hanya mereka yang pakai ketayap putih atas kepala saja. Macam manalah benda penting macam ni pun wartawan tu terlupa nak tulis.

Sepatutnya, Suara Keldaian ni kena ajar wartawannya tulis dengan betul. Ini penting kerana isu-isu macam ni lah yang akan membakar semangat pencacai-pencacai Pas/PKR. Barulah pencacai-pencacai ni akan menjadi semakin taksub dan juga menjadi penjilat tegar ala-ala RAMBO kepada kafir DAP di P.Pinang.

Walaupun dah lama dah orang ramai tahu dan sedar akan kedunguan pencacai-pencacai Pas/PKR ni, tapi diharapkan Suara Keldaian agak-agaklah nak bohong depa punn.

Sekurang-kurangnya, ayat tu mau power lah sikit. Ni ayat macam nak ngorat budah darjah enam saja. Buat malu cekgu Bard sajalah budak wartawan si qoyum ni. Kena ambik kursus intensif bab-bab ilmu "kencing" dengan cekgu Bard sekali lagi nampaknya budak wartawan nih.

sumber : che wan

No comments:

Post a Comment